Mi-aş dori în momentul asta să cauţi să-ţi răspunzi sincer la întrebarea: “Ai un scop în viaţă clar definit?” După ce găseşti răspunsul, am să-ţi mai adresez o întrebare şi anume: “Este scopul tău personal ce are legătură doar cu fiinţa ta, sau ai fost antrenat într-unul comun, din care ai şi tu ceva de câştigat?”

Nu te întreb degeaba despre identificarea unui scop în viaţa ta, ce să-ţi ghideze toată existenţa.

Motivul este că de atâta timp se tot vorbeşte de fericire şi sănătate, dar oamenii sunt din ce în ce mai nefericiţi şi mai bolnavi, cu atât mai mult în ziua de azi şi asta poţi vedea cu ochiul liber, nu că aşa zic eu.

Dacă ai să aflii şi de ce nu curge lapte şi miere referitor la cele două capitole, atunci ai să ai mari şanse să faci ceva pentru tine în sensul asta. În ideea de a-ţi clarifica aceste aspecte, am scris restul articolului.

Educaţia – amicul sau inamicul unui scop în viaţă.

Din momentul în care venim pe lume (deşi nu ne-a întrebat cineva dacă vrem asta) şi până când creştem suficient pentru a acumula experienţă de viaţă, noi avem starea naturală de fericire. Ca şi copil îţi aduci aminte că nu-ţi trebuia mult ca să te bucuri, iar sănătatea nu devenise o preocupare pentru tine. Treptat ai aflat însă sub diverse forme că “nu se poate” aia şi cealaltă, iar bucuria cam pălea pe alocuri.

De ce să nu se poată? Uite … doar pentru că aia era limita sau dorinţa celor ce te învăţau, nu? Iar dacă insistai, învăţai să-ţi fie teamă de Bau-Bau.

Mai târziu, în şcoală, singurul tău scop în viaţă era să înveţi. Dar ce învăţai oare? Învăţai să mergi în rând cu lumea, sub forma integrării în cârd, altfel nu era bine.

În viaţa de adult, educaţia continuă tot sub forma abandonării interesului personal datorită cultivării necesităţii atingerii interesului de grup. În acest fel ai învăţat să renunţi la propriul scop în viaţă, fiind cooptat într-unul general, căci altfel … nu era bine pentru tine, nu?

Teama de a visa la propriul scop în viaţa ta şi consecinţele ei pentru tine

Gândeşte-te! Dacă ai serviciu, nu-i aşa că ţi-e teamă să nu-l pierzi? Ce vei face tu după aia, căci va fi foarte greu să te descurci, nu? Mai mult, dacă ai o afacere, în care devii propriul angajat, te vei gândi cu teamă (puţin zis) din ce o să-ţi plăteşti oamenii luna viitoare.

Cu alte cuvinte ai învăţat să-ţi fie teamă de posibilitatea de a greşi, iar asta te va limita la nivelul unor acţiuni mai puţin riscante. Acţiunile ce nu implică risc sunt cele repetitive, consumatoare de timp, de o viziune măruntă, eliberatoare de stres (dacă nu acţionezi acum vine bau-bau) şi foarte slab remunerate.

Înţelegi acum unde te-a dus teama de a nu greşi, sau mai bine zis teama de a-ţi dori prea mult printr-un scop în viaţă măreţ? Acum poate înţelegi de ce atitudinea constantă de teamă ţi-a provocat stresul, afecţiunile şi lipsa de orizont în propria ta viaţă!

Se spune că angajaţii într-un serviciu (proiectul altcuiva) sau în propria afacere, suferă de afecţiuni specifice şi asta nu din prea multă fericire. Crezi că asta se vindecă cu pastile?

Două opţiuni pentru sănătatea ta

Poate ai să rămâi surprins, dar în ultimul timp o altă lume ia naştere chiar sub ochii tăi, asta dacă nu faci deja parte din ea. Ce scop în viaţă pot avea acei oameni? Unul au si cu siguranţă nu prea manifestă teamă.

Eu locuiesc în Bucureşti şi la nivelul acestui oraş îţi pot spune că mall-urile sunt destul de populate în timpul săptămânii, la amiază, ai observat? În timp ce dimineaţă majoritatea aleargă cu teamă să nu întârzie la serviciu, cafenelele îşi primesc vizitatorii ce-şi strâng mâinile peste laptop-uri şi încep o discuţie la o cafeluţă.

Tot în miezul zilei, sălile de fitness, masaj nu sunt goale. Tineri cu o anumită postura îşi lucrează liniştiţi corpul şi mintea, iar la final cu câteva telefoane şi-au aranjat programul pentru restul zilei şi pleacă la treabă.

Nu am ceva împotriva calităţii de angajat (am peste 30 de ani de muncă, acum fiind antreprenor) dar vreau să vezi ceea ce trebuie şi să nu-ţi ruleze în cap chestii de genul “bine domn’le dar ăia sunt …. “ pentru că nu sunt toţi aşa cum crezi. De fapt tot mai mulţi au început să-şi urmărească visul, adică să-şi identifice un scop în viaţă, cu care rezonează şi apoi fără teamă, să lucreze la îndeplinirea lui.

Ştii care-i avantajul lor? Între două momente de existenţă, pun viaţă. Nu uită de ei, nu-şi irosesc energia, lucrând zilnic la propriul lor scop în viaţă, chiar sunt fericiţi şi în consecinţă mai sănătoşi.

Dacă tot este să lucrezi vânzându-ţi de fapt timpul vieţii tale, încearcă să fii măcar un bun afacerist, vinde-te scump, căci cu timpul pierdut nu te mai întâlneşti.

Urmărirea unui scop în viaţă doar pentru curajoşi!

Compară acum cele două mari categorii prezentate:

  • unii ce practică cultul temerii – renunţă la propriul scop în viaţă (dacă l-au avut) şi se tot tem toată viaţă să nu piardă puţinul ce l-au dobândit. Consecinţa? Boli specifice generate de stres şi lipsa timpului pentru îngrijirea propriei persoane. Simptom: nefericirea, neîmplinirea personală prin abandonul singurului criteriu benefic de viaţă: urmărirea propriului scop în viaţă.
  • alţii ce au refuzat să înveţe lecţia temerii şi şi-au identificat curajoși un scop în viaţă, urmărindu-l cu perseverență. Această categorie de oameni, a învăţat că nu trebuie să muncească din greu pentru atingerea lui, ci cu cap. Lumea a fost plină din cele mai vechi timpuri de oameni foarte muncitori, şi nu prea poţi spune că acum e cu mult mai bună decât în trecut. Deci altul e secretul, nu crezi?

Sincer, din care categorie ai dori să faci parte şi asta fără să te simţi vinovat? Pentru a doua să ştii că-ţi trebuie o şcoală anume, aceea a absenţei temerii, a acţiunii (şi nu a pasivităţii) într-un anume mod, dar asta o discutăm altă dată.

Cum poţi defini un scop în viaţă şi de ce este el important?

Simplu.

Doi oameni nu sunt la fel şi nici structura lor materială şi energetică nu este identică. Nu că mi-aş dori neapărat să fiu spiritual, dar motivul pentru care te naşti este exact rezolvarea propriilor tale probleme reale, ce ţin fix de alcătuirea ta.

Când ştii că acel scop în viaţă  este cel real şi că alegându-l sau identificându-l îţi va servi îmbogăţirii şi împlinirii propriei vieţi?

Atunci când în interiorul tău se mişcă ceva, când vibrezi odată cu el. Atunci merită să-i dai înainte.

Urmăreşte-ţi visul după un program anume şi nu oricum!

Alege un scop în viaţă, cât mai mare cu putinţă şi nu te gândi dacă vei avea tu capacitatea de a-l atinge acum.

Apoi, află ce obiective zilnice trebuie să îndeplineşti pentru ca într-un an, cinci, zece, o viaţă, să ţi-l atingi.

Cum acest scop în viaţă vibrează în interiorul tău, fiind conectat de existenţa ta, chiar vei fi fericit zi de zi atingându-ţi obiectivele pas cu pas.

Activând ai să observi că îţi lipsesc calităţile necesare pentru a-ţi atinge obiectivele zilnice.

În loc să te refugiezi într-o activitate mai uşoară (e greu domn’le, nu merge) dar care nu are legătură cu scopul tău ci al altuia, lucrează cu tine şi dobândeşte-ţi calităţile necesare atingerii propriilor obiective zilnice.

După o perioadă, lucrând cu ţine la propriul scop în viaţă, ai să dobândeşti calităţile necesare atingerii lui.

Fii mai mult din ceea ce eşti şi nu altceva

Adăugând abilităţi ce te vor ajuta să-ţi îndeplineşti menirea pe lumea asta vei fi mult mai câştigat în termeni de sănătate, fericire, împlinire,  lăsându-te angrenat în îndeplinirea unui alt scop ce nu are legătură cu tine.

O metodă pentru sănătatea şi fericirea ta

Dacă încă nu ţi-ai clarificat un scop în viaţă, ar fi bine să ştii că există o metodă ce o predau la şcoala mea Reiki Do şi anume Gendai Reiki, ce are ca scop vindecarea minţii (a temerii), corpului şi ridicarea nivelului de conştiinţă, implicit obținerea fericirii.

Indiferent în ce activitate ai dori să fii implicat, propriul scop în viaţă nu poate să aibă legătură decât cu obţinerea sănătăţii şi fericirii permanente.

Alexandru Simionescu este Instructor Reiki la Reiki Do şi terapeut energetic. Dacă doreşti să afli mai multe despre activitatea lui, poţi să-i vizitezi blogul: http://www.reikido.ro/  cu posibilitatea de a te abona:

  • pentru a primi gratuit Meditaţia Reiki şi a Luminii, informaţii despre sănătate destinate exclusiv abonaţilor, newslettere.
  • În vederea participării la cursurile Gendai Reiki, nivel 1, aşa cum sunt anunţate pe site, sau aici: http://www.reikido.ro/cursuri-gendai-reiki/

Nu agrează şi în consecinţă nu promovează la cursurile sale Reiki, misterele, ezoterismele, implicaţiile de natură religioasă. Este preocupat să transmită metoda, conform metodologiei japoneze Gendai Reiki Ho.

PRODUSE

PARTENERI

INSCRIE-TE LA NEWSLETTER SI PRIMESTE CELE MAI NOI INFORMATII!

INSCRIE-TE LA NEWSLETTER
SI PRIMESTE CELE MAI NOI
INFORMATII!

GDPR Consent

You have Successfully Subscribed!