Dacă articolul Nimic fără Dumnezeu, arăta latura spirituală a mea, acesta de astăzi o să evidențieze natura strict umană, mai exact socialul și relațiile interumane pe care le am.

Contextul

Trăim vremuri extraordinare: mișcări sociale, schimbări meteorologice, diverse provocări ale vieții… Acum ies la iveală toate frustrările, toate rănile și răutățile din noi. O mare oportunitate pentru fiecare dintre noi de a curăța toate acestea.

Am fost de curând abordată să ies în stradă să protestez împotriva abuzurilor actualului Guvern. Răspunsul meu a fost următorul și îl redau întocmai cum l-am scris acolo:

Sunt de acord să fac asta. Am însă o întrebare. Cine vine în loc? E o întrebare pertinentă. Nu sunt cu puterea. Am vederi liberale (N.B. am spus la Clarificări în ce cred cu adevărat). Însă consider că nu există încă omul potrivit acum din nicio partidă. Până nu lucrăm noi cu noi tot din aceștia o să avem la putere indiferent de partidul din care fac parte. Din păcate… Am fost în politică cu ani în urmă. Adevăratele valori nu sunt lăsate să se afirme și să conducă. Adevărații lideri sunt reduși la tăcere de „veteranii” din partide. Toți o apă și un pământ.

O să ies în stradă (N.B. dacă va mai fi nevoie) când voi avea cu adevărat pe cine susține.
Până atunci doar votul ăla amărât a mai rămas.
Plus că mai este și aspectul extern… Jocurile politice externe care își pun amprenta și la noi. Am impresia că trăim vremuri în care „murim” cu dreptatea în brațe.

Am prieteni dragi care au ieșit în stradă în multe orașe.”

Clarificări 

1. Consider că există oameni capabili în TOATE partidele politice însă nu sunt lăsați să se afirme.

2. Nu văd rostul ieșirilor în stradă pentru că cei care ies nu fac altceva decăt SĂ SUSȚINĂ ȘI SĂ HRĂNEASCĂ ENERGETIC SITUAȚIA ACTUALĂ. Am spus asta unaora dintre prietenii care au ieșit. O parte au înțeles, alții au repetat mișcarea. Îi iubesc deopotrivă și am înțeles și eu și ei că este normal să avem opinii diferite. Asta nu schimbă cu nimic ceea ce este între noi, prietenia noastră. O vorbă spune că nu ne supără ceilalți ci comportamentul lor. Așa că putem să îi iubim mai departe. (N.B. Personal nu mă mai supără comportamentul nimănui. Am învățat să văd dincolo de acesta și să mă bucur de minunea care sunt. Totul are un rost și face parte dintr-un plan mai mare pe care noi nu îl putem cuprinde cu mintea noastră. Îl putem intui unii dintre noi.)

3. Cred în sistemul democratic așa cum îl aveau amer-indienii. Americanii au avut grijă să distrugă și să îngroape democrația, însă nutresc speranța că nu pentru totdeauna.

4. Totul face parte dintr-un plan mult mai mare pe care extrem de puțini dintre noi îl intuiesc. La final, totul o să fie minunat. Ne trebuie răbdare și credință.

5. Este momentul ca fiecare dintre noi să privească în interiorul lui și să înceapă schimbarea de acolo. Prin cunoaștere și acceptare de sine. 

ÎNCHEIERE

Socrate spunea: „Cunoaște-te pe tine însuți și vei cunoaște Universul (ADEVĂRUL) și pe Zei.”

Nu îi poți stăpâni pe ceilalți până nu te stăpânești pe tine.

Atenție la mass-media! Poza de la articol este graitoare, zic eu….

Ai dreptul liber la opinie printr-un comentariu mai jos. Accept că suntem diferiți. 🙂

 

PRODUSE

PARTENERI

INSCRIE-TE LA NEWSLETTER SI PRIMESTE CELE MAI NOI INFORMATII!

INSCRIE-TE LA NEWSLETTER
SI PRIMESTE CELE MAI NOI
INFORMATII!

GDPR Consent

You have Successfully Subscribed!