Deși continui să citesc mult din nenumărate domenii ale vieții, deși continui să merg la cursuri de asemenea pe diferite teme, am sentimentul că nu știu nimic. Că nu dețin adevărul absolut și nici nu îl voi deține vreodată.

Însă am ceva experiență de viață acumulată în cei 38 de ani, având privilegiul de a descoperi în mine unele adevăruri. Și o să repet ceea ce frecvent spun: În noi sunt toate întrebările și toate răspunsurile de care avem nevoie.

Consider că nu există secrete în Univers și că dacă vrei să știi “secretele” îngropate în buncărele Pentagonului este suficientă intenția și acordarea pe frecvența acestora. Și mai este nevoie de încă ceva, însă nu acesta este scopul acestui articol…

Scopul articolului de astăzi este IUBIREA. Iubirea necondiționată. Ce este ea? Există cu adevărat?

Erich Fromm spunea în cartea sa ”Arta de a iubi” că arta iubirii se învață ca oricare altă artă. Sunt de acord cu el până la un punct. Este nevoie să ne reamintim cum să o folosim, cum să o manifestăm, pentru că ne naștem cu ea. Ea se exersează după ce ai descoperit că o ai, nu se învață. Sau am avut doar eu binecuvântarea de a mă naște cu ea, lucru pe care nu îl cred.

Ce am învățat despre iubire este că ea nu discriminează. Pot iubi un musulman (am o fiică adoptată din Tripoli – Libia care citește Coranul în fiecare zi însă gândește ca un european), pot iubi un catolic, un baptist, un Martor al lui Iehova, un orice alt om de pe acestă planetă indiferent de religia căreia îi aparține. Și asta pentru că iubesc OMUL nu comportamentul acestuia sau crezurile sale. Iubesc spiritul acestuia, minunea care este, oglinda care-mi este. Și îți recomand cu drag un film extraordinar prin cele trei idei de bază ale lui, dincolo de efectele speciale pe care acesta le are –”Zeii Egiptului”

  1. În fața lui Dumnezeu (Zeul soarelui – RA – la egipteni) binele și răul nu există. Ambii lui fii au avut șanse egale.
  2. Există peste toți indiferent de cultul sau religia căreia îi aparținem, o entitate, ființă, energie, un Dumnezeu (spune-I cum vrei – eu îi spun God și e prietenul meu cel mai bun) care ne veghează continuu de la începuturi și care ne iubește necondiționat indiferent de…
  3. Iubirea (în film reprezentată de zeița Hathor) nu discriminează. Ea fiind atât cu binele cât și cu răul. Cineva îmi spunea nu demult că pentru a-ți găsi lumina este nevoie să te scufunzi în întuneric. Sau cum un cântec zice: Uneori întunericul îți arată lumina… Și am să o citez pe Lise Bourbeau:”Fii tot ceea ce nu vrei să fii, ca să poți fii tot ceea ce vrei să fii!” Cu alte cuvinte îmbrățișează-ți umbra ca să poți să lași să se manifeste lumina din tine.

Iubirea nu discriminează. Ea nu face diferența între rău și bine, între alb sau negru, între musulman sau creștin, între o naționalitate sau alta, între mic sau mare, inteligent sau prost, cult sau incult, etc.

Iubirea înalță, ajutându-te să descoperi în tine toate aspectele ființei tale.

Iubirea dăruiește necondiționat și în egală măsură, primește cu bucurie tot ceea ce vine.

Iubirea înțelege și susține prin compasiune tot ceea ce este neplăcut sau dureros în ceilalți.

Iubirea vede dincolo de spațiu și timp, dincolo de forme și cuvinte.

IUBIREA EȘTI TU! IUBIRE este TOT și TOTUL e iubire!

PRODUSE

PARTENERI

INSCRIE-TE LA NEWSLETTER SI PRIMESTE CELE MAI NOI INFORMATII!

INSCRIE-TE LA NEWSLETTER
SI PRIMESTE CELE MAI NOI
INFORMATII!

GDPR Consent

You have Successfully Subscribed!