Poate te întrebi și tu de ce în ultima perioadă citesc numai cărți despre prosperitate. Tocmai ce am făcut recenzia uneia vinerea trecută (https://irinagherghilescu.com/stiinta-de-a-deveni-bogat-de-wallace-d-watlles/).

Astăzi urmează să-ți prezint încă una pe aceeași temă –  Inimă Prosperă. 

Ce am identificat comun la cărțile din această arie este că prosperitatea nu se măsoară doar în cantitatea de bani și bunuri pe care o deținem., ci este o stare  interioară care ține de credința pe care o avem în Dumnezeu/ Sursă/ Univers.

Autoarele spun că există o singură cale de a deveni prosper, aceea de a prelua mai întâi controlul asupra minții tale iar pentru asta ne oferă 5 instrumente de bază. Recunosc că aplic de ceva ani doar 3 dintre ele. Acestea sunt:

  1. PAGINILE MATINALE – iei un caiet cu foi dictando și scrii în fiecare dimineață câte 3 pagini cu tot ce îți trece prin minte. Auzisem de metoda asta de a-ți elibera mintea de balast și a avea claritate asupra lucrurilor importante din ziua respectivă. Mi-am propus să încep și eu să fac asta.
  2. CONTABILIZAREA – anume să ții evidența banilor într-o agendă sau pe computer, cu ce intră și ce iese. Asta fac de ceva ani și pot să spun că este de ajutor. Așa am văzut pe ce dau banii și ce este nevoie să elimin sau să reduc. Îți oferă un control mai bun asupra finanțelor personale. De ce crezi că firmele au departament contabil?!
  3. ABSTINENȚA – să nu împrumuți bani orice s-ar întâmpla pentru că, citez: „Cu greu ne putem simți prosperi atunci când suntem îndatorați.” Este nevoie să gândim că există mai mult decât avem nevoie. Asta este și noua mea afirmație. EXISTĂ MAI MULT DECÂT AM NEVOIE.
  4. PLIMBAREA – în natură 30 de minute zilnic îți oferă o mai buna persepctivă asupra vieții  și o abordare mai sănătoasă a provocărilor ei. Și am să completez pentru că o practic seara înainte de culcare și uneori chiar și la amiază, îți oferă un somn profund și odihnitor. Aceia dintre voi care au probleme cu somnul recomand înainte de culcare.
  5. PAUZA – dimineața și seara reduc la tăcere criticul din noi. Poți avea momentul tău de recunoștință pentru tot ceea ce ești și tot ceea ce ai acum în viața ta.

Cartea este plină de exerciții pentru fiecare săptămână. Am mai citit această carte și în trecut însă acum sunt deschisă să și aplic cele scrise, în proporție de 100% din curiozitate și dorință.

Te invit să o citești dacă ești curios. Te ajută să ajungi o persoană DISCIPLINATĂ. Se poate procura de AICI:

https://www.libris.ro/inima-prospera-julia-cameron-emma-lively-APO978-606-8637-88-4–p1001558.html

PRODUSE

PARTENERI

INSCRIE-TE LA NEWSLETTER SI PRIMESTE CELE MAI NOI INFORMATII!

INSCRIE-TE LA NEWSLETTER
SI PRIMESTE CELE MAI NOI
INFORMATII!

GDPR Consent

You have Successfully Subscribed!