Un nou Guest Post cu Alexandru Simionescu , Instructor la Şcoală de Vindecare Reiki Do. Poţi află mai multe despre el vizitând site-ul:  http://www.reikido.ro/ Un obicei sau concept aflat la modă, concentrează atenţia publicului în defavoarea altor soluţii. Spre exemplu, sunt binecunoscute soluţiile cosmetice anti-îmbătrânire. De zeci de ani se face publicitate soluţiilor de întinerire ale pielii. Să presupunem că folosindu-le te-ar face să arăţi de 20 de ani. Dar ce faci mai departe cu tonusul muscular, articulaţiile, organele interne, metabolismul organismului tău? Nu cumva soluţia reală constă în energia chi a corpului tău? De atâta amar de vreme, generaţii de-a rândul au încercat tot felul de soluţii „la modă”, fără un rezultat. Putem spune că moda este a superficialului:

  • întinerirea pielii prin folosirea cremelor
  • corectarea metabolismului celor în vârstă prin medicaţie
  • menţinerea unui tonus cât mai viguros doar prin exerciţii fizice şi alimentaţie

Statistic vorbind, la 50 de ani oamenii se manifestă altfel decât la 30. Dar ce se întâmplă cu ei la 70 de ani? Studiază-i cum se mişcă, ce viteză, postura, tonus muscular au şi câţi mai trăiesc. Apoi studiază câţi dintre ei au folosit acele „soluţii minune”.

Energia chi diferenţa între concepţia occidentală şi estică a construcţiei fiinţei noastre

Pe de altă parte, în alte zone ale lumii, anumite persoane în vârstă parcă nu-şi prea arată anii. Să folosească ei energia chi atât de puţin conştientizată în lumea occidentală? Energia chi este de fapt energia vitală a organismului nostru în concepţie estică. O găseşti sub diverse forme în mai multe culturi (prană, ki, etc) dar înseamnă acelaşi lucru: energia vitală a vieţii. Între occident şi orient există o diferenţa foarte mare în concepţia fiinţei umane. Noi, occidentalii, despărţim un întreg în părţi şi le studiem separat. Tratăm corpul şi apoi eventual mintea. Tratăm separat pielea şi apoi ficatul, eventual mai luăm o pastilă pentru ochi. Nu gândim în termeni de energie internă, ci doar externă. Nu a venit încă modă, pentru asta. În est, există concepţia unitară a fiinţei, iar soluţiile se aplică uniform tuturor componentelor ei. Lucrul cu energia chi de fapt asta face. Prin dezvoltarea acestei componente energetice, are de câştigat şi partea materială, vizibilă, a corpului tău.

Energia chi şi forţă muşchilor

Ştii ce este foarte interesant? Pe măsură ce îmbătrâneşti, oricât de mult ai antrena doar partea fizică (cum facem noi), ea se va degrada. În schimb odată cu înaintarea în vârstă, antrenând componenta ta invizibilă, energia chi, ea se va întări. Astfel vei asigura şi suportul necesar părţii materiale. Îi vei asigura astfel bateria energetică de care corpul tău are atâta nevoie să funcţioneze mult timp. Acum, pe internet sunt disponibile o puzerie de materiale video şi audio despre cum poţi lucra cu energia chi. Cu toate acestea, oamenii nu accesează încă starea de „tinereţe fără bătrâneţe”. Asta înseamnă că:

  • ori doar se informează fără să aibă puterea de a-şi schimba stilul de viaţă, ori
  • nu au un material electronic de calitate cu ajutorul căruia să lucreze.

Prin experienţa mea de Instructor Reiki şi de practicant activ de arte marţiale, abordez dezvoltarea componentei energetice, atât static cât și dinamic.

Aspectul tineresc si calitatile fizice corespunzatoare consecință a resurselor interne

Ultimul meu Webinar Reiki Do http://www.reikido.ro/webinar/, oferă gratuit informaţii prea puţin întâlnite în altă parte, cel puţin în România. În acesta explic cum se realizează practic mişcarea energiei în interiorul corpului. Când mergem sau interacţionăm fizic cu mediul înconjurător, o facem folosindu-ne muşchii. Asta face toată lumea şi este cel mai uşor. Aşa poţi atinge performanţe fizice la 20 de ani sau chiar şi la 30 de ani.  Dar ce te faci mai târziu pe la 50 de ani, spre exemplu? Să spunem că nu ai o postură perfectă. Încercând să te mişti în forţă şi viteză, vei compensa defectul de postură muscular, ceea ce te va obosi suplimentar. Dacă în schimb ştii cum să foloseşti postura corectă, energia chi, gravitaţia, sincronizarea, vei putea să realizezi mult, cu puţin. Odată ce antrenezi energia chi să circule în corp, ea va deveni cu timpul din ce în ce mai puternică. Tu vei deveni mai puternic, muşchii tăi vor rămâne tonifiati, vei fi agil chiar şi la vârste înaintate. Dar cel mai important câştig de care te vei bucura va fi acesta:

Cum îţi asiguri aspectul tineresc şi resursele vitale fără creme şi pastile

Vei ştii cum să-ţi generezi energia internă, pentru a-ţi susţine construcţia materială. Atâta timp cât ai energie vitală, corpul tău nu se va degenera atât de rapid. Va avea cu ce să se hrănească. Energia vitală nu se crează cu pastile. Nu vorbesc degeaba. Anul viitor voi împlini jumătate de secol şi încă mă antrenez, alerg, cu o energie crescută. (http://www.reikido.ro/un-mod-de-viaţă/) Fie că practici Reiki sau arte marţiale complete (toate într-una: competiţional, tradiţional, mod de viaţă) învaţă să-ţi produci şi să foloseşti corect energia chi. Folosind-o pe ea mai mult decât forţa fizică, musculară, vei deveni mai rapid şi puternic , cosnumad mai puţine resurse. Vei avea un randament ridicat, nu doar economisind ci creând forţă vitală, întărind-o. Cele mai bune exerciţii pentru dezvoltarea energiei chi sunt simple, doar principiile sunt diferite faţă de mişcarea exclusiv musculară. Astfel ţi-am oferit o soluţie prea puţin la modă, pentru păstrarea aspectului fizic ca şi consecinţă a condiţiei materiale a corpului tău. Important este să arăţi tânăr dar şi să dispui de rezervele vitale corespunzătoare. A rămane cat mai tănar presupune lucrul cu partea interioară, nevazută a corpului tău. În acest fel vei putea trăi şi tu cât mai mult timp starea de „tinereţe fără bătrâneţe”, doar că trebuie să te apuci din timp de lucru. Crede-mă este atât de simplu precum mersul pe bicicletă. Şi tu poţi face treaba asta.

PRODUSE

PARTENERI

INSCRIE-TE LA NEWSLETTER SI PRIMESTE CELE MAI NOI INFORMATII!

INSCRIE-TE LA NEWSLETTER
SI PRIMESTE CELE MAI NOI
INFORMATII!

GDPR Consent

You have Successfully Subscribed!