Weekendul trecut am participat la Convenția Națională RE/MAX România unde am dobândit noi abilități în domeniul vânzărilor și al limbajului trupului. De asemenea am întâlnit oameni teribil de frumoși. Trei traineri mi-au atras atenția în mod special: Iulian Berghian, Paul Vincenti și  Timmy Treu.

A fost o atmosferă extraordinară atât în timpul workshopurilor cât și la petrecerea de sâmbătă noapte. De asemenea vineri seara, la cocktail, m-am simțit extraordinar.

Trei zile de curs intensiv și două nopți nedormite și-au pus amprenta asupra psihicului și fizicului nostru așa că mi-am amintit de următoarea lecție de viață:

Când ești obosit nu discuta lucruri importante și nu încerca să lămurești situații conflictuale sau să găsești soluții. În această stare ai tendința să iei totul personal. Faptele sunt concrete însă percepția se deteriorează mult și se amplifică în sens negativ. Ți se pare că cei din jur sau cineva anume are ceva cu tine. Atât nivelul de energie cât și judecata sunt foarte scăzute. În această stare de surescitare nervoasă, putem spune cuvinte sau putem face acțiuni care să ducă la rănirea celuilalt sau chiar la stricarea unei relații frumoase de prietenie.

Am învâțat lecția asta cu foarte mulți ani în urmă, când mi-am pierdut o dragă prietenă datorită unui comportament pe care îl manifestam ori de câte ori eram foarte obosită și foarte stresată. Iar în perioada 2010-2014 am fost ultrasolicitată atât fizic (cu deplasări multe în țară) cât și psihic (cu obiective de atins).

Ori de câte ori simt acum că energia mi-a scăzut și mă simt iritată nervos, tac și îmi îndrept atenția în interiorul meu conservând astfel și ultima brumă de MINE (energie) care mi-a mai rămas. Apoi fac ceva să îmi reîncarc bateriile. Doar așa pot sluji, doar așa pot fi de folos atât mie cât și celorlalți.

În astfel de situații să ne amintim că ne deranjează comportamentul persoanei, NU omul.

Recomandarea este ca în astfel de momente să îți ții gura închisă (”Tăcerea e de aur”, zice un proverb) și să îți iei tu timp cu tine. Poți să dormi, să te relaxezi în natură sau cu un masaj ori o baie fierbinte cu săruri și să meditezi.

Ce am observat că mai încarcă bateriile deși pare opusul la prima vedere, este joaca cu cei mici. Datorită nivelului lor ridicat de energie, în timp ce te joci cu ei are loc un transfer energetic și apare starea de bucurie pe care o trăiești jucându-te. Bucuria contribuie și ea la starea de bine a organismului.

De asemenea RECUNOȘTINȚA pentru tot ceea ce ai în momentul acela în viața ta contribuie la creșterea stării de bine.

Poți amâna conversația sau situația creată pentru o dată viitoare spunând celor implicați că ai nevoie de timp cu tine, că în acest moment ai nevoie de odihnă pentru a putea vedea lucrurile așa cum sunt sau într-o altă perspectivă, una clară. Oamenii te vor înțelege pentru simplul motiv că și ei au trăit această stare cel puțin o dată în viață.

Chiar sunt curioasă să știu ce faci tu în momentele de oboseală cronică? Cum gestionezi lucrurile și situațiile din viața ta? Poți lăsa un comentariu mai jos. Ne vei ajuta pe toți împărtășind cu noi din experiența ta. Mulțumesc.

PRODUSE

PARTENERI

INSCRIE-TE LA NEWSLETTER SI PRIMESTE CELE MAI NOI INFORMATII!

INSCRIE-TE LA NEWSLETTER
SI PRIMESTE CELE MAI NOI
INFORMATII!

GDPR Consent

You have Successfully Subscribed!