Ca de obicei este o bucurie pentru mine să îmi ascult prietenii și pe toți aceia care au ceva de împărtășit cu mine. De ce? Pentru că mă inspiră și mă regăsesc de cele mai multe ori în poveștile lor.

Am pierdut vs Am câștigat

M-am întalnit ieri cu un prieten drag inimii mele și îmi spunea că nu este bine fiindcă a pierdut șapte ani din viața lui alături de o parteneră de care s-a desparțit relativ de curând. I-am ascultat povestea și l-am întrebat ce consideră că a pierdut concret.

Am pierdut timpul

Am pierdut timpul, timp prețios din viața mea. Câți dintre noi nu am gândit cel puțin o dată așa?!

Mi-a răspuns că a pierdut timp și o mare oportunitate, aceea de a pleca în State pe bani frumoși, cazare, mașină etc. L-am întrebat apoi:

Ce te oprește să pleci acum? Nu mai ai contactele de atunci, sau ce? 

Răspunsul primit mi-a amintit ceva… A spus că acum nu mai vrea să plece nicăieri. Hîîîmmmm…

În urmă cu ceva ani, vreo 11 la număr, aveam aceeași oportunitate ca și el de a pleca în State cu totul asigurat acolo. Și tot ca el am ales să rămân intrând într-o relație de 7 ani (ca să vezi) din care consider că am câștigat foarte mult.

I-am spus prietenului meu că în viață totul are un preț și că sunt convinsă că în schimbul timpului pierdut de care vorbea, câștigase foarte multe în  relația respectivă. Și dându-i lui timp să se gândească am conștientizat câte am câștigat eu. Și când am început… cu greu m-am mai putut opri.

În primul rând mi-am dezvoltat 5 abilități esențiale:

Unele noi ca marketing, vanzări și business și altele vechi precum comunicarea și relaționarea.

Am cunoscut peste 10 000 de oameni față în față.

Am învățat să îmi acord mai multă valoare fiind atentă la ce gândesc, manânc, spun și fac.

Am descoperit lucruri minunate la mine cum ar fi acelea că sunt capabilă să iubesc necondiționat și să muncesc timp de 12 ore fără să simt oboseală sau să am diverse necesități fiziologice.

Lista continua și inima mea era plină de recunoștință față de partenerul de atunci. Apoi mi-am amintit de ultima relație și iar gânduri de recunoștință m-au năpădit. Și nu-i vorba de a gândi pozitiv ci pur și simplu am realizat că fără el eu nu aș fi fost astăzi unde sunt, să mă bucur de liniștea și frumusețea unui oraș superb, rolul lui fiind acela de a mă aduce la Oradea.

Și ca să nu rămânem doar la relațiile de iubire pot lua ca exemplu relația mamă – fiică. Relația cu fiica mea mi-a adus o enormă bucurie pe lângă o mare responsabilitate. Ea mi-a fost sprijin la greu și de foarte multe ori m-a repus pe șine atunci când deraiam. Aceia care mă urmăriți pe Facebook știți ce perle de înțelepciune spune… Cine este părinte (mai ales părinte singur) știe ce sacrificii faci pentru un copil. Și dacă stau să mă gândesc bine nici nu le consider sacrificii ci mici eforturi pentru ca acesta să se dezvolte armonios din toate punctele de vedere. Plus că este nevoie să fii un exemplu de curaj, moralitate, iubire etc

Prietenul a plecat de la întâlnire cu chipul radiind și mi-a mulțumit frumos pentru că l-am ajutat să conștientizeze că se victimizează în loc să se concentreze pe ce a fost și a adus frumos relația respectivă.

CONCLUZIA

De căte ori ieși dintr-o relație de orice fel și consideri că ai pierdut timpul, inspiră profund și gândește-te ce ai câștigat. Pentru că nimic nu este întâmplător în lumea asta. Oamenii intră și ies din viața noastră având un scop bine definit. Chiar dacă noi nu vedem întreaga imagine și chiar dacă despărțirea doare sau poate fi urâtă, absolut toate au un sens.

Orice nenorocire vine la pachet cu un cadou pe care, dacă ai puterea de a trece peste frustrări și durere, îl poți descoperi și te poți bucura de el la maxim observându-i frumusețea sau utilitatea..

Este momentul să ne asumăm responsabilitatea 100% și să realizăm că nimeni și nimic din afara noastră nu este responsabil de alegerile pe care le facem în viață.

Personal mulțumesc tuturor acelora cu care am interacționat în această viață și prin intermediul cărora m-am descoperit și sunt astăzi ceea ce sunt.

Fără ei viața ar fi arătat diferit și ar fi fost mai puțin colorată.

Până la urmă Dumnezeu lucrează prin oameni, pentru oameni.

Să îți amintești că VIAȚA ESTE ÎN FAVOAREA TA TOT TIMPUL (chiar și atunci când nu pare așa) și CĂ DUMNEZEU LUCREAZĂ PENTRU TINE CLIPĂ DE CLIPĂ, PRIN OAMENI.

FINAL

Gândețte-te la toate relațiile în care crezi că ai pierdut mai mult decât ai câștigat. Fie ele de afaceri, de prietenie, de rudenie, de iubire.

În final se naște întrebarea: TU CE CADOURI AI PRIMIT  DIN RELAȚIILE AVUTE ÎN TRECUT? Ce binecuvântări ți-au adus relațiile anterioare? 

Poți lăsa un comentariu mai jos.

PRODUSE

PARTENERI

INSCRIE-TE LA NEWSLETTER SI PRIMESTE CELE MAI NOI INFORMATII!

INSCRIE-TE LA NEWSLETTER
SI PRIMESTE CELE MAI NOI
INFORMATII!

GDPR Consent

You have Successfully Subscribed!