Guest post de CRISTIAN ȘTEFAN autorul cărților „SIMPLU” și „RELAȚII REMARCABILE”

Irina m-a rugat să scriu un articol pentru femeie și inevitabil gândindu-mă ce să scriu mi-a venit ideea unui articol de tip sfat/lecții care să le ajute pe acestea să devină, fie, obțină tot ceea ce își doresc. Apoi am pășit înapoi și mi-am dat seama că nu eu pot să le învăț pe ele ceva, ci de la acestea am învățat foarte multe lucruri. Așadar, am decis să scriu cele mai importante lecții învățate de la femeile din viața mea, în definitiv acestea având cel mai mare impact asupra evoluției mele.

 

  • Iubirea în adevăratul sens al cuvântului.

Când eram prin liceu credeam că știu ce e iubirea. Acum, la 24 de ani, cred că știu ce e iubirea. Peste 20 de ani, tot același lucru o să-l spun. Însă nu pot să nu observ că am evoluat și odată cu mine au evoluat și sentimentele, calitatea acestora, pe care le transmit celor din jurul meu. Acest lucru l-am învățat de la femei. Pentru că acestea trăiesc și simt altfel decât bărbații. Iar ca sursă de inspirație m-au determinat să iubesc mai frumos, să ating măcar 1% din ceea ce ele simt și să trăesc intensitatea iubirii mut mai profund, decât prin liceu, cel puțin. Femeile știu cum să iubească. Bărbații trebuie să învețe.

  • Să am mai multă grijă de mine.

Ca bărbat, într-o societate modernă, arunc un tricou pe mine, iau în picioare teneșii și ies din casă. Ca femeie, într-o societate modernă, ne aranjăm 2-3 ore înainte să ieșim din casa. Acest fapt nu este deloc ridicol, ci o normalitate. Pentru că imaginea pe care o avem și o exprimăm în lume este părerea despre noi. Iar de la femei am învățat să am mai multă grijă de mine. Să fiu mai atent cum mă îmbrac și cum mă aranjez. Pentru că, nu doar o femeie are voie să fie frumoasă. Femeile știu că din casă se iese aranjat. Bărbații trebuie să învețe asta.

  • Să nu-mi fie frică să-mi împărtășesc semintemele.

Pentru o femeie este ușor să spună ce simte, pentru că vine natural. Pentru bărbat, este mai greu, pentru că dacă spune crede că-și pierde din autoritate, din masculinitate, din alfa. Doar că alfa, am învățat că înseamnă să spui ce simți. Să fii vulerabil în fața oamenilor în care ai încredere. Să dai mai mult din ceea ce ești lumii. Iar prin scris, practică permanentă, am tot dat din mine, din ce în ce mai autentic învâțând de la femei să-mi împărtășesc sentimentele mult mai bine. Femeile știu să-și exprime emoțiile mult mai liber. Bărbații trebuie să învețe.

Concluzie

Lecțiile de aici sunt puține, dar pentru mine au fost esențiale. Nu am ce să le învăț pe femei, pot doar să mă comport eu frumos, să devin eu mai mult și mai bun și prin mine să inspir spre mai bine și mai frumos. Din acest motiv consider că e bine să arăt ce am avut eu de învățat decât ceea ce pot eu să învăț. Sper să-ți fie de folos acest cuvinte și nu uita un citat care mă inspiră și sper să te inspire și pe tine:

„Educi un bărbat, educi un bărbat. Educi o femeie, educi o întreagă generație.” B. Yough

Pe Cristi îl găsești AICI: http://crististefan.com/ sau https://www.facebook.com/onewup/?fref=ts

PRODUSE

PARTENERI

INSCRIE-TE LA NEWSLETTER SI PRIMESTE CELE MAI NOI INFORMATII!

INSCRIE-TE LA NEWSLETTER
SI PRIMESTE CELE MAI NOI
INFORMATII!

You have Successfully Subscribed!